Arama
Arama Sonuçları
Doğalgaz ne zamana kadar ücretsiz?
Konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin 24 Nisan 2023’ten 31 Mayıs 2023’e kadar olan 38 günlük doğalgaz kullanımlarının tamamı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ödenecek. Ayrıca 1 Mayıs 2024 tarihine kadar gelecek olan faturalarının 25 metreküp kısmı da vatandaşlara ücretsiz olarak verilecek.
Kabine tam kadro Meclis’te
28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Parti 51 ilden birinci olarak çıktı. AK Parti'nin birinci sıradan aday gösterdiği bakanlar, yeniden Türkiye Büyük Millet Meclis'ne girecek.
Bakan Dönmez'den petrol açıklaması: Fiyatlara yansıyacak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CNN TÜRK'te yaptığı açıklamada Gabar'da keşfedilen rezervin 1 milyar varil olduğunu ve pompa fiyatına olumlu yansıyacağını açıkladı.
“Geleceğimiz adına büyük gelişme”
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Gabar ve Cudi'de 100 milyar dolarlık yeni bir petrol rezervi tespit edildiği müjdesini verdi.
'Sıfır fatura' evlere ulaşmaya başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ücretsiz doğalgaz müjdesi Resmi Gazete’de yayımlandı ve faturalar konutlara gelmeye başladı.
"Tahsil edilen faturalar iptal ve iade edilecek"
Enerji Piyasa Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz "Bedava doğal gaz ve akabinde yapılacak indirim ile ilgili vatandaşlarımızın herhangi bir tereddüdü olmasın. Tahsil edilen faturalar varsa iptal edilecek ve vatandaşlarımıza iade edilecek" dedi.
Akkuyu Nükleer Güç Santrali 'nükleer tesis' statüsünde
Türkiye'nin enerji bağımsızlığına büyük katkı sağlayacak olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali, taze yakıt çubuklarının yüklenmesiyle 'nükleer tesis' statüsüne kavuştu. Törene video konferans yöntemiyle katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Nükleer yakıtların santralimize teslimi ile birlikte artık Akkuyu, bir nükleer tesis hüviyetini kazanmıştır. Böylece ülkemiz 60 senelik bir gecikmenin ardından da olsa, dünyada nükleer güç sahibi ülkeler ligine yükselmiştir" dedi.
Ücretsiz doğal gazın detayları belli oldu!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı doğalgaz müjdesi ile 12 ay boyunca 25 metreküp doğal gaz ücretsiz verilecek. Böylece yıllık bin 851 TL vatandaşın cebinde kalacak. Mayısta da 5.9 milyar TL fatura ödenmeyecek. İşte ücretsiz doğal gazın detayları...
Karadeniz Gazı karada yanmaya başladı, test işlemleri sürüyor
Karadeniz'de Sakarya Gaz Sahası'nda keşfedilen Karadeniz Gazı 170 kilometrelik deniz açıklığından karaya ulaştı. İlk test için yanma işlemleri başlatıldı.
Karadeniz gazı yola çıktı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazına ilişkin "Dün gece yarısı iletim hattına verildi, 30 saatte karaya ulaşacak" açıklamasını yaptı.
AK Parti’de 16 kabine üyesi milletvekili aday oldu
Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel seçimlerde kabinedeki Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti’den milletvekili adayı olmadı.
Karadeniz gazını ne zaman kullanacağız?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 20 Nisan günü törenle Filyos'tan karaya çıkartılacak olan Karadeniz gazının mayıs ayında evlerde kullanılacağını açıkladı. Bakan Dönmez, BOTAŞ ile kurulan şirket vasıtasıyla Avrupa'ya gaz satışı yapmayı planladıklarını da bildirdi.
Karadeniz gazının değeri belli oldu
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez CNN Türk ekranlarında Karadeniz gazıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
"TTK'ya bin işçi alınacak"
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez,Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) işçi alımı yapılacağını açıkladı.
"Enerjide en önemli husus tam bağımsızlık"
Bakan Fatih Dönmez, yerin 173 metre altında maden işçileriyle iftar yaptı. Enerjide dışa bağımlılığı tersine çevirmeye başladıklarını belirterek, "Ayın 20'sinde doğalgazı da karada Filyos doğalgaz işleme tesislerinde buluşturacağız" dedi.
Ramazanın son günü Karadeniz gazını karaya çıkartacağız
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "İnşallah ramazanın son günü Filyos'ta Karadeniz gazını karaya çıkartacağız. Onun hazırlıklarını yapıyoruz" dedi.
Fatura ödemeleri ertelendi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, deprem bölgesinde elektrik ve doğal gaz faturalarının tahsilatının erteleneceğini bildirdi.
Şubat başında yüzde 16'lık indirim olacak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğalgaz ve elektrik için indirim gelebileceğini söylemişti. İndirim müjdesinin detaylarını açıklayan Bakan Dönmez, "Şubat başında yüzde 16'lık indirim olacak" ifadelerini kullandı.
“İşte yerli gazı evlere taşıyacak boru hattı”
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazını evlere getirecek boru hattında yürütülen çalışmalarla ilgili görüntüleri içeren paylaşımda bulundu.
Yılın son kabine toplantısı bugün
Ana gündem maddesi, emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi olan yılın son kabine toplantısı bugün günü yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz doğal gazı konusunda yeni bir müjde açıklayacağını da söylemişti. İşte toplantıyla ilgili detaylar...
“Aralıkta doğal gaza zam yok”
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez "Aralıkta doğal gazda fiyat değişikliği olmayacak" dedi.
Sahilde ‘gaz’ sevinci
11 Ağustos 2021 tarihinde sel felaketini yaşayan Bozkurt, Abana, İnebolu ve Cide ilçelerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katıldığı törenle doğalgaz verildi. Törende konuşan Bakan Dönmez; “Son 5 yılda 338 yeni yerleşim yerine daha doğal gaz götürerek, doğal gaz kullanan yerleşim yeri sayımızı 669’a yükselttik” dedi.
“Artık ‘Tüp bitecek’ derdimiz olmayacak”
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 11 Ağustos 2021 tarihinde yaşanan sel felaketinin en ağır şekilde hissedildiği Bozkurt ilçesinde evlerine doğal gaz bağlanan aileyi ziyaret ederek sevinçlerine ortak oldu. Bakan Dönmez’in evini ziyaret eden Yıldız Erarslan; “Doğalgazın gelmesi bizim için çok büyük tasarruf olacak. Doğalgazdan, katı yakıttan tasarruf edebileceğiz. Evimiz her daim sıcak. İstediğimiz her zaman kullanabiliyoruz. Doğal gazımız olduğu için tüpümüz bitecek derdimiz artık yok” ifadelerine yer verdi.
4 ilçede doğalgaz açılış töreni
Yarın saat 14.00'te İnebolu, Bozkurt, Abana ve Cide ilçelerinde doğalgaz açılış töreni gerçekleştirilecek.
Kabinenin en beğenilen bakanı Soylu oldu
ASAL Araştırma tarafından gerçekleştirilen ankette vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde en çok beğendikleri bakan soruldu. Anket sonucuna göre en çok beğenilen bakanlar sırasıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum oldu.
“Enerji verimliliğine kayda değer katkı sağladı”
Özellikle kış aylarında tartışma konusu olan sabit saat uygulamasına yönelik eleştiriler sürüyor. Konuyla ilgili TBMM'ye verilen soru önergesini yanıtlayan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Uygulanmakta olan saat diliminin GMT+3'de sürekli bulunmasının ülkemiz nüfusunun büyük bölümünün gün ışığından daha uzun süre faydalanmasına ve enerji verimliliğine kayda değer katkı sağladığı ortaya konmuştur” dedi.
“Karadeniz gazı, 2023 Mart’ta yanacak”
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Karadeniz'in 2 bin 200 metre altında bir enerji üssü kuruyoruz. 2023'ün mart ayı içinde inşallah Karadeniz gazını karada yakmış olacağız” dedi.
Geriye acı ve gözyaşı kaldı
Bugün, 11 Ağustos 2021 tarihinde meydana gelen, Kastamonu başta olmak üzere Sinop ve Bartın illerini derinden etkileyen sel felaketinin birinci yıl dönümü... Son 100 yılın en büyük afeti olarak tanımlanan sel afetinde, metrekareye düşen yağış miktarı 453 kilogram olarak ölçüldü. Sel afeti nedeniyle 65’i Kastamonu’da olmak üzere, 3 ilde toplam 82 kişi hayatını kaybetmişti.
“Kastamonu mücbir sebep dahiline alınmalı”
Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Ekonomi Şurası toplantısında , Kastamonu’da 27 Haziran’da il merkezi ve birçok ilçede yaşanan sel felaketi sebebiyle Kastamonu’nun bir kez daha mücbir sebep dahiline alınmasını talep etti.